Tilførsel af aktiver

Tilførsel af aktiver

Tilførsel af aktiver er en omstruktureringsmodel som normalt er et alternativ til en spaltning eller til en aktieombytning. Ved tilførsel af aktier udskilles en del af et aktieselskab eller anpartsselskab i et særskilt kapitalselskab, der organisatorisk ejes af det oprindelige kapitalselskab. En tilførsel af aktiver kan ske skattepligtig og skattefrit. En skattepligtig tilførsel af aktiver betyder at der skal betales skat nu, mens en skattefri tilførsel af aktiver betyder at der skal betales skat senere. Skattereglerne ændres dog løbende, hvorfor det er vigtigt at konsultere en statsautoriseret revisor for at være sikker på ikke at betale mere end nødvendigt i skat enten nu eller senere.

En tilførsel af aktiver bruges hvor et selskab har en aktivitet som ønskes solgt. Her kan man vælge at sælge aktiviteten direkte, men i givet fald beskattes avancen i selskabet. Ved at skyde aktiviteten ned i et datterselskab først, kan dette datterselskab før eller siden sælges skattefrit. Herudover forbliver eventuelle hæftelser fra fortiden i moderselskabet. Dette er en klar fordel for køber af datterselskabet. Er der f.eks. tale om et entreprenørselskab som har opført en række ejendomme igennem mange år og der efter købet af entreprenørselskabet kommer en sag fra en ejendom der er opført før køber overtog entreprenørselskabet, vil dette krav skulle rettes mod det sælgende selskab.

Dette er en af de største forskelle på tilførsel af aktiver og aktieombytning, da en aktieombytning skubber det nye selskab ind ovenover det hidtidige driftsselskab hvorved hæftelserne følger det datterselskab man køber.

Det anbefales altid at rådføre sig med en statsautoriseret revisor inden man foretager en tilførsel af aktiver eller en anden omstrukturering. Dels er statsautoriserede revisorer velegnet til at rådgive om de skattemæssige og likviditetsmæssige konsekvenser, og dels er statsautoriserede revisorer velegnede til at rådgive om selskabsretlige og forretningsmæssige konsekvenser af den påtænkte omstrukturering såsom en tilførsel af aktiver.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilførsel af aktiver