Revision

DK har en række massive problemer, som dybest set består i at bestyrelsen mangler de rette kompetencer, at bestyrelsen mangler struktur og at bestyrelsen ikke varetager de nødvendige opgaver.

Bestyrelsen består af de to grundlæggere, der begge er kemi-ingeniører, af deres barndomsven samt af to medarbejderrepræsentanter. Efter det oplyste består bestyrelsens samlede kompetencer dermed i stor viden om kemi, og groft sagt intet andet. Bestyrelsen har derfor ikke kompetencer indenfor økonomi, ledelse mv.

Herudover mangler bestyrelsen struktur. Det oplyses at bestyrelsesmøderne oftest afholdes uden nogen form for agenda eller videre planlægning, ligesom diskussionerne oftest ender i ”højt humør” hvor der ikke dokumenteres konstruktivt arbejde.

Læs også om besparelser på haveanlæg

Da bestyrelsen hverken har de rette kompetencer eller har struktur, forsømmer bestyrelsen deres opgaver. Eksempelvis oplyses det at bestyrelsen fokuserer på kortsigtede løsninger, hvorved konkrete problemstillinger blusser op igen på et senere tidspunkt, i stedet for at tænke langsigtet og foretage strategiske beslutninger. Dette er et brud på bestyrelsens opgave med at udvikle DK. Endvidere oplyses det at Niels Hansen fungerer som næstformand i bestyrelsen samt som selskabets direktør, ligesom det oplyses det at det primært er de øvrige medarbejdere i direktionen som løser de kritiske bestyrelsesopgaver for at sikre at der bliver gjort noget ved tingene. Dette indikerer kraftigt at bestyrelsen forsømmer deres opgave med at sikre at DK til enhver tid har den mest kvalificerede direktør samt at bestyrelsen forsømmer deres kontrolansvar.

Find events om lægning af herregårdssten

Herudover forsømmer bestyrelsen opgaver som samfundsforhold, med følgende negativ presseomtale. Dette kommer sig til udtryk ved manglende arbejde med CSR, der måske er særligt vigtigt for netop børsnoterede medicinalvirksomheder. DK er i dag et børsnoteret selskab med deraf medfølgende bevågenhed. Det betyder at DK i dag har mange flere interessenter end ved stiftelsen, såsom investorer, medarbejdere, læger, nuværende brugere af deres medicinalpræparater – men også måske kommende brugere af deres medicinalpræparater som læser om DK i diverse medier osv. Det er derfor vigtigt at DK er omhyggelige med såvel dokumentation af kemisk fremstilling af deres medicinalpræparater som med deponering af deres affald. Disse forhold burde DK naturligvis have styr på uanset om DK er børsnoteret eller ej, men som børsnoteret selskab er skaden ved ikke at have styr på det blot endnu større. Herudover må det antages at være åbenbart at et medicinalfirma, børsnoteret eller ej, ikke kan holde til at anvende kemikalier i deres produkter som ikke er godkendt til indtagelse i kroppen. Det oplyses at konkurrenten NM har fået meget positiv omtale for eksempelvis deres indsats ang. samfundsmæssige tiltag, hvilket understreger vigtigheden af CSR for DK.

Mere info om at spare penge i forbindelse med en flytning

Det indikeres også at DK ikke arbejder ret meget med ledelse, da det fremhæves at konkurrenten NM har fået positiv omtale ved at arbejde med ledelsesstilen i NM, ligesom det bemærkes at DK trods stigende omsætning ikke har øget antallet af medarbejdere. På det foreliggende grundlag er det ikke muligt at vurdere om der er for få ansatte til at varetage opgaverne i DK, ligesom det bemærkes at DK trods et beskedent antal medarbejdere har etableret en HR-funktion. Det er derfor muligt at DK allerede gør en stor indsats i relation til ledelse, hvorved problemet synes at være at der enten ikke arbejdes tilstrækkeligt med ledelse i forhold til branchen eller også er DK ikke dygtige nok til at synliggøre deres indsats overfor omverdenen.

Se mere om boxit events her.

Ovenstående problemer understreges ved at den investor der ejer aktiemajoriteten i DK i starten forholdt sig i baggrunden, men siden først ytrede sin mening om forbedringer til bestyrelsen på generalforsamlingen og siden bedte bestyrelsen om at træde tilbage. Dette viser med al tydelighed at bestyrelsen ikke har varetaget sine opgaver, hvorved bestyrelsen ikke har varetaget hverken DK´s eller investorernes interesser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Revision