Aktieombytning

Er din revisor for dyr?

Der er mange udgifter forbundet med at drive virksomhed. Eksempelvis skal virksomheder af en vis størrelse have en revisor, mens virksomheder som ikke behøver have en revisor alligevel vælger at have en revisor. Vælger man en statsautoriseret revisor vælger man samtidig nogle af landets bedst uddannede rådgivere, og derfor koster statsautoriserede revisorer naturligvis forholdsvist mange penge.

Hvis man synes at ens revisor er for dyr er det enten fordi man vurderer man kunne få revision, regnskab og rådgivning billigere ved en anden revisor, eller fordi man ikke føler man får eksempelvis rådgivning af rette kvalitet eller et regnskab til aftalt tid. I sådanne tilfælde kan man selvfølgelig tage en snak med sin revisor om at man føler revisoren koster mere end revisoren er værd som netop dette aktieselskab. Herved åbnes der op for en snak for revisor kan tydeliggøre hvad man som virksomhedsejer får for pengene, ligesom man i en forventningsafstemning måske finder ud af at kapitalselskabet synes revisoren er for dyr fordi man får for lidt rådgivning af revisor. Mere rådgivning koster selvfølgelig flere penge, men måske er det netop denne ekstra rådgivning om skattemæssige eller forretningsmæssige ting som gør at man som kunde føler at den samlede pakke hos den statsautoriserede revisor ikke er for dyr.

Herudover kan man som virksomhed selv påvirke prisen på eksempelvis revision og regnskab. Først og fremmest kan man omlægge sit regnskabsår så den statsautoriserede revisor kan revidere og opstille årsrapporten i den statsautoriserede revisors lavsæson, hvilket er i efteråret. Herudover kan man bede den statsautoriserede revisor udarbejde en arbejdsplan eller dokumentationsplan hvor den statsautoriserede revisor tydeligt beskriver hvilket materiale den statsautoriserede revisor ønsker fra virksomheden. Dette kan være udlæsning af alle finansposteringer til en fil som sendes pr. mail, det kan være en afstemt finansbalance med kopi af alle bilag der er bogført under tilgange på anlægsaktiver osv. Der er derfor flere måder at få prisen ned på sin statsautoriserede revisor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aktieombytning