Betal mindre i skat

Aktieombytning

Egenkapitalen i et aktieselskab består som minimum af en selskabskapital og af opsparet overskud. Selskabskapitalen lyder eksempelvis på 500.000 kr. og er fordelt på en række aktier. I små og mellemstore aktieselskaber ejes disse aktier normalt af en eller får personer eller holdingselskaber, og i store børsnoterede aktieselskaber kan der være flere tusinde aktionærer.

En aktieombytning betyder at man bytter sine aktier for nogle andre aktier. Den helt typiske situation er at en iværksætter stifter en virksomhed som et aktieselskab, eller som en personligt drevet virksomhed som senere virksomhedsomdannes til et aktieselskab. Dette aktieselskab ønsker ejeren nu at eje via et holdingselskab i stedet for at eje aktieselskabet privat. De umiddelbare fordele ved at eje aktieselskabet via et holdingselskab er at holdingselskabet på sigt kan sælge aktieselskabet uden at betale skat. Sælger virksomhedsejeren i stedet aktieselskabet mens aktieselskabet ejes af virksomhedsejeren som privat person, skal der betales aktieavanceskat af salget. Det bemærkes dog at virksomhedsejeren reelt også kommer til at betale skat selvom aktieselskabet sælges af et holdingselskab, da man som aktionær beskattes af aktieudbytte, dvs. af de penge holdingselskabet betaler til hovedaktionæren. Der er dog nogle skatteregler der gør at man hvert år må trække nogle penge ud af sit holdingselskab til lav beskatning, hvorved der kan spares mange penge i skat over en årrække ved at have et holdingselskab. Som indikeret er der flere fordele ved at have et holdingselskab.

En aktieombytning kræver involvering af en revisor og en advokat. Hvis ikke du har en revisor i forvejen skal du derfor finde en revisor. Der findes forskellige revisorer, men en statsautoriseret revisor har baglandet til at kende de nyeste skatteregler og dermed sikre dig at du slipper så billigt som muligt i skat. Når du har fundet en statsautoriseret revisor behøver du som virksomhedsejer ikke gøre andet end at vente på at den statsautoriserede revisor sammen med din advokat, eller sammen med en advokat som den statsautoriserede revisor anbefaler, er færdige med aktieombytningen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Betal mindre i skat