Fusion

Betal mindre i skat

Selskabsskat og virksomhedsskat er en erhvervsmæssig udgift for både aktieselskaber og personligt drevne virksomheder. Det gælder derfor, som med alle andre udgifter, som udgangspunkt om at reducere skatterne mest muligt og dermed betale mindre i skat.

En virksomhed skal betale skat af de penge den tjener. Omsætningen er her en indtægt som beskattes, men modsat er der en lang række omkostninger og udgifter som kan trækkes fra i skatteopgørelsen. Der er dog komplicerede skatteregler der gør at det ikke er alt der kan trækkes fra i skatteopgørelsen, hvorfor de penge en statsautoriseret revisor koster kan være givet godt ud, hvis den statsautoriseredes arbejde sikrer at du sparer endnu mere i skat end du skal betale for den statsautoriserede revisors arbejde. Ud over at betale mindre i skat, sikrer du dig også mod senere skattesager ved at lade den statsautoriserede revisor udarbejde skatteopgørelsen da denne skatteopgørelse dermed må antages at være korrekt.

Som eksempel på de komplicerede skatteregler kan nævnes at for at få en omsætning kan man som virksomhed vælge at bruge penge på markedsføring og på sælgere. Løn til sælgere og øvrige medarbejdere kan trækkes fra i skat når pengene er optjent hos medarbejderne. Lønnen behøver derfor ikke være udbetalt, men kan i stedet stå som en gældsforpligtelse under passiverne i form af en afspadseringssaldo. Ved at bogføre den skyldige afspadsering sikrer den statsautoriserede revisor derfor at du betaler mindre i skat nu. Alternativt ville skattefradraget komme når lønnen blev udbetalt, men ved at betale mindre i skat nu kan man sige at virksomheden låner pengene rentefrit af SKAT i stedet for at låne pengene af banken og dermed betale renter i et år. Vedrørende den nævnte markedsføring er det ikke ligegyldig om der er tale om reklame til en stor personkreds som virksomheden ikke kender, eller om der er tale om såkaldt repræsentation til en kendt personkreds. Reklame og repræsentation giver bestemt ikke samme skattefradrag og momsfradrag, hvilket understreger pointen om at skattereglerne og momsreglerne er komplekse. En statsautoriseret revisor kender både skatteregler og momsregler og sikrer dig derfor mod at betale for meget i skat, samtidig med at den statsautoriserede revisor kan give dig kompetent rådgivning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fusion